24. listopada 2014

Otvoren natječaj za studentski program Akademije za politički razvoj

Duis mollis eros id nisl consectetur varius. Nam in lacinia ex. Praesent eleifend egestas mi ullamcorper ullamcorper. Proin congue, magna id convallis porttitor.

Akademija za politički razvoj poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u studentskom programu Akademije za politički razvoj („Studentski APR“), koji će se odvijati u Zagrebu tijekom 2014. i 2015. godine.


Program „Studentski APR“, namijenjen je studentima i netom završenim diplomantima koji pokazuju sve veći interes za sudjelovanje u redovnim programima političkog obrazovanja i umrežavanja Akademije za politički razvoj. Novim programom želimo i toj populaciji omogućiti kvalitetno obrazovanje i umrežavanje te potaknuti interes izvrsnih studenata za aktivnosti Akademije.


Studentski program će se sastojati od predavanja i rasprava na kojima će sudjelovati renomirani predavači i stručnjaci iz različitih sektora. Planiran je i studijski boravak u Bruxellesu, a postoji i mogućnost dobivanja prakse u uredima hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu. Sudjelovanje u programu je posve besplatno.


Prijaviti se mogu studenti sa svih studijskih programa na visokim učilištima u Hrvatskoj (neovisno o studijskom području), kao i diplomanti koji su svoj studij završili tijekom protekle tri akademske godine (od rujna 2011. nadalje). Prijaviti se mogu i redovni i izvanredni studenti.


Kriteriji za odabir uključuju:
  • dosadašnje djelovanje

  • akademski uspjeh

  • motiviranost za dodatno obrazovanje i usavršavanje


Selekcijski odbor Akademije za politički razvoj odabrat će do najviše 40 polaznika koji će sudjelovati na pet obrazovnih modula u Zagrebu. Teme koje će se obrađivati na modulima su slijedeće: „Mladi i politika u suvremenoj demokraciji“, „Javne politike u Hrvatskoj“, „Hrvatska i Europska Unija“, „Komunikacijske vještine za javno djelovanje“, dok će na posljednjem modulu u fokusu biti jedno od aktualnih političkih pitanja. Moduli će se provoditi od studenoga 2014. do svibnja 2015., a točni datumi održavanja će biti poznati po okončanju selekcijskog postupka. Polaznici su obvezni sudjelovati na najmanje četiri od pet modula. Po završetku programa uspješnim polaznicima bit će uručene diplome te će biti uključeni u studentsku alumni mrežu Akademije za politički razvoj.


Za sudjelovanje u studentskom programu Akademije za politički razvoj potrebno je poslati životopis u kojem se obvezno mora navesti prosjek ocjena stečenih tijekom studiranja, te pismo motivacije (do 350 riječi). Prijave se šalju na e-mail adresu: studentski_apr@politicka-akademija.org


Krajnji rok za prijavu je 7. studenoga 2014. do 24 h.


Najkasnije do 17. studenoga 2014. svi kandidati će biti obaviješteni o rezultatima selekcije. Konačni rezultati odabira bit će objavljeni na mrežnim stranicama Akademije (www.politicka-akademija.org).